Trainingen & Powerboat

Leren RIB varen in de praktijk
Bij Zuiderzee RIB Tours leren we je op een informele manier omgaan met een RIB. Dit kan individueel of met een klein groepje en voor een eenmalige dag- of avondsessie of een uitgebreider programma. Wil je vaarles krijgen op een RIB, goed kunnen manoeuvreren en aan- en afmeren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en prijzen. Onze ervaren schippers hebben er samen al heel wat vaaruurtjes opzitten en kunnen je als geen ander de fijne kneepjes van het RIB varen bijbrengen. Onze vaarlessen zijn geschikt voor jong en oud.

Powerboat RYA Level 2
Ook voor de gecertificeerde Powerboat opleiding RYA Level 2 kun je bij ons terecht. Leer vol vertrouwen een snelle motorboot besturen en navigeren. Deze internationaal erkende opleiding duurt twee dagen en voeren we uit in samenwerking met Driven by Nature. De groep bestaat uit maximaal 3 personen, zodat we optimale aandacht kunnen geven aan iedere deelnemer. Voor de training gebruiken we onze Gemini RIB met 300 pk Suzuki motor. 

De opleiding vindt plaats in Regatta Center Medemblik en bestaat uit 3 onderdelen:
- Voorbereiding (o.a. veiligheid en lijnen)
- Omgang met de boot en manoeuvres (o.a. stroming/getij, manoeuvreren op hoge en lage snelheid, aan- en afmeren, man overboord)
- Theorie & achtergrond (o.a. ongeval op zee voorkomen (IRPCS), basisnavigatie)

De dagen worden afgewisseld met theorie en praktijk. Het exacte programma is mede afhankelijk van het weer en wordt flexibel ingevuld. Alle verplichte onderdelen komen aan bod en bij een goed resultaat volgt er een internationaal erkend certificaat.

De 2-daagse opleiding is volledig verzorgd, inclusief cursusmateriaal, 2 x lunch, gebruik van beschermende kleding en certificaat (mits geslaagd) en kost € 795 p.p. Parkeren kan gratis bij ons voor de deur in Regatta Center Medemblik. Overnachten (niet inbegrepen) kan in nabij gelegen hotels en b&b's of in onze eenvoudige groepsaccommodatie in het Regatta Center.

Eerstvolgende startdatum voor de gecertificeerde Powerboat RYA Level 2 opleiding:
- 24 en 25 juli 2024

Wil je deelnemen, schrijf je dan snel in!
Ben je met 2 personen dan is het ook mogelijk om in overleg voor een andere aanvangsdatum te kiezen.

Neem contact met ons op

foto
foto
foto