Wat is RIB varen?

RIB staat voor Rigid Inflatable Boat, oftewel ‘onbuigbare, opblaasbare boot’. Dit is een boot met een harde bodem en een opblaasbare rand, ook wel tubes genoemd. Een RIB is lichter en stabieler dan een polyester speedboat. De vaareigenschappen van een RIB boot zijn dan ook uitstekend te noemen. De boot is snel, wendbaar en snijdt als het ware door de golven. RIB boten worden om die reden veel ingezet voor militaire en professionele doeleinden en uiteraard voor avontuurlijke rib safari’s!

Een RIB tour is geen luxe boottochtje. Het is een bijzondere en spectaculaire ervaring op een stoere boot die met hoge snelheden over het water glijdt. Soms kun je wat spray over je heen krijgen, zeker bij wat ruigere weersomstandigheden, maar dat hoort nu eenmaal bij het avontuurlijke karakter van een RIB tour. Uiteraard zorgen we voor gepaste kleding. 
Onze Gemini is bijna 8 meter lang en biedt plaats aan 10 personen inclusief de schipper. Iedere passagier heeft een speciale ‘stoel’, een zogenaamde Jockey Seat en draagt een automatisch reddingsvest. Kleine, persoonlijke eigendommen gaan in een drybag in het vak onder de stoel en na het invullen van wat formulieren en de veiligheidsbriefing zijn we klaar voor vertrek!

Vanuit Medemblik maken we met onze RIB boot Gemini zowel korte als lange tours o.a. in het IJsselmeergebied, op het Markermeer en op de Waddenzee. Individuele gasten kunnen kiezen uit een aantal vaste tours die we regelmatig uitvoeren. Daarnaast bieden we maatwerkprogramma’s voor teambuilding, personeelsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen en vrijgezellenfeesten. De RIB tour staat centraal, maar kan worden gecombineerd met een lunch of activiteit op locatie, een brainstormsessie of presentatie, een borrel of diner na afloop of zelfs met een overnachting op de Wadden. Onze RIB is trailerbaar, dus indien gewenst kan onze RIB ook op een andere locatie in Nederland worden ingezet.

foto
foto
foto