Veiligheid staat altijd voorop

Het varen met een RIB is absoluut veilig wanneer de juiste voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen. Dit betekent een goed onderhouden boot en motor, de juiste kleding en goede schippers die veiligheid hoog in het vaandel dragen en risico’s vermijden. Wij zijn maximaal verzekerd, ons materiaal is altijd in topconditie en onze schippers zijn zeer ervaren en kennen het IJsselmeer en de Waddenzee als hun broekzak. 

Deelname op eigen risico

Voor aanvang van iedere tour houden we een uitgebreide veiligsheidsinstructie. We regelen de juiste kleding, leggen duidelijk uit wat je kunt verwachten en wat de regels zijn aan boord. Het deelnemen aan een RIB tour geschiedt altijd op eigen risico. We vragen u voor vertrek een zogenaamde waiver te tekenen. Deelname is niet mogelijk voor mensen met rug- of nekklachten of als je zwanger bent. Alcohol is een absolute no-go tijdens een RIB tour. Het nuttigen van alcohol kan alleen na afloop van de tour of wanneer de tour wordt onderbroken met een overnachting. Mensen die onder invloed zijn van alcohol of drugs worden niet aan boord  toegelaten. Mocht zich onverhoopt een incident voordoen, is Zuiderzee RIB Tours optimaal verzekerd. Gelukkig hoeft hier in de praktijk vrijwel nooit aanspraak op te worden gemaakt. 

Kinderen zijn van harte welkom, maar onder de 14 jaar moeten ze worden begeleid door tenminste 1 volwassene. De minimum lengte is omwille van de veiligheid 1,40 mtr. Een zwemdiploma is voor alle deelnemers verplicht.

Wat te doen bij slecht weer

Het uitvaren van de Gemini is afhankelijk van de weerscondities. Bij regen zal een tour niet worden geannuleerd. We hebben goed beschermende kleding voor alle deelnemers die je warm en droog houdt. Bij harde wind is de situatie afhankelijk van windrichting, windkracht, getij en stroming. Is de situatie onveilig dan zal de tour worden geannuleerd. Toch gebeurt dit zelden in de praktijk, want er zijn vaak goede alternatieven te bedenken. Als een tour naar de Waddenzee niet lukt, is het IJsselmeer of een tocht naar de Marker Wadden ook een optie. En als we niet naar Stavoren kunnen varen, kunnen we misschien wel naar Enkhuizen of Hoorn. Voorop staat dat de tour veilig moet kunnen worden uitgevoerd. De schipper heeft hierin altijd het laatste woord. 

100% refund bij annuleren

Alleen als het echt niet veilig is om een tour uit te voeren en ook alternatieven geen soelaas bieden, zullen we de tour annuleren. Hierbij geldt dan 100% geld terug. Dit geldt echter alleen voor de activiteiten die door Zuiderzee RIB Tours worden uitgevoerd. Voor eventuele arrangementen van partners, zoals overnachtingen of activiteiten gelden de voorwaarden van de desbetreffende partner.

foto
foto
foto