Ons team

Het team van Zuiderzee RIB Tours bestaat uit 4 personen: we stellen ons graag aan je voor!

image
schipper

Alex Hanenberg

Al vanaf jongs af aan ben ik helemaal gek van het varen op een RIB. En toen ik in 1999 in het Regatta Center Medemblik ben gaan wonen was het hek helemaal van de dam! Mijn vrije tijd werd grotendeels ingevuld door het assisteren bij grote, internationale zeilwedstrijden die voor onze deur op het IJsselmeer werden gehouden. In eerste instantie als boeienlegger en later als schipper op de Rescue om de veiligheid van de (vaak erg jonge) zeilers te waarborgen. Onvergetelijke herinneringen zijn onder andere het besturen van de fotoboot tijdens de Volvo Ocean Race in Scheveningen en het varen van de cameramensen van het RTL4 programma het Perfecte Plaatje. Als echte watersporter en daarnaast ook havenmeester staan tijdens het varen de balans tussen spektakel, comfort en veilig varen voor mij altijd voorop.
image
schipper

Brian Splinter

Al van jongs af aan breng ik veel tijd door op het water. In eerste instantie op de surfplank, later in een zeilboot en de laatste jaren met name in een RIB. Het gevoel van vrijheid als je met hoge snelheid over het water glijdt, vind ik ultiem. Van mijn hobby heb ik inmiddels mijn werk gemaakt. Na jaren in de techniek en sales & marketing te hebben gewerkt heb tegenwoordig mijn eigen bedrijf in drijvende steigers en opvaardokken voor boten en jetski’s. Samen met Claudia hebben we het bedrijf uitgebreid met een winkel voor Highfield Boats, buitenboordmotoren en watersportartikelen in Regatta Center Medemblik. Ik ben dan ook regelmatig op het IJsselmeer te vinden, met klanten of privé.
image
schipper

Marcel Hanenberg

Ik ben door mijn ouders al zeer jong op het water beland. Als baby ging ik al mee op de zeilboot. Later ben ik wedstrijden gaan zeilen in verschillende boten, meestal in teamverband. Meer mensen op een boot maakt het toch gezelliger! Tijdens het wedstrijdzeilen ben ik ook in de organisatie terecht gekomen. In het begin met name op rubberboten: boeienleggen en rescue. Daarna op het startschip en uiteindelijk ben ik opgeleid tot Nationaal wedstrijdleider en mag ik dus ook Nederlands kampioenschappen organiseren. In mijn functie als manager van het zeilwedstrijdcenter in Medemblik ben ik veel op het water te vinden en begeleid ik wereldkampioenschappen. Als havenmeester ben ik voortdurend in contact met ligplaatshouders en passanten die met hun boot in de haven komen. Kortom mijn leven is op en rond het water.
image
organisatie/planning

Claudia Terpstra

Het varen met een boot laat ik graag aan anderen over, maar dat maakt mijn liefde voor het water niet minder groot. Als klein meisje bracht ik veel vakanties door op de motorboot van mijn opa en oma in Friesland en opgegroeid in Medemblik was het IJsselmeer mijn achtertuin. Tijdens mijn carrière in de reisbranche ben ik lange tijd actief geweest in de Cruises en heb ik op een cruiseschip gewerkt. Ik heb dan ook heel veel mooie plekken in de wereld gezien. Op het water zijn associeer ik met vrijheid en avontuur. Het is dan ook niet voor niets dat ik mijn werk in de reisbranche heb ingewisseld voor de watersportwinkel die ik samen met Brian run in het Regatta Center Medemblik. Daarnaast zorg ik voor de planning en organisatie van Zuiderzee RIB Tours. Voor alle vragen en offertes ben je bij mij aan het juiste adres!